• 1403/08/07 - 17:06
  • - تعداد بازدید: 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سرانه نخست مصرف انار ایرانیان در جهان

 

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی، ایران را سومین تولید کننده انار در جهان پس از کشورهای پرجمعیت هند و چین، اما به نسبت سرانه تولید، در مقام نخست جهانی معرفی کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی محمدمهدی برومندی به مناسبت هفتم آبان، روز ملی انار به خبرنگار ما گفت: هندوستان با سه میلیون تن و چین با یک میلیون و 690 هزار تن در رتبه‌های بالاتری از ایران با حدود یک میلیون و 300 هزار تن تولید انار، قرار دارند.

 

معاون وزیر جهادکشاورزی تنوع ارقام انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور را بیش از 760 ژنوتیپ به صورت محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: دارا بودن مزیت نسبی تولید و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه 2 و3 از ویژگی‌های انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.

 

برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کم‌آبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهره‌گیری از فناوری‌های نوین داخلی و خارجی و افزایش بهره‌وری از عوامل تولید را از فرصت‌های کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.

 

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را ۹۶ هزار و ۶۳۶ هزار هکتار بیان کرد و گفت:  میزان تولید انار در ایران در سال ۱۴۰۱ یک میلیون ۲۸۱ هزار و ۳۳۲ تن و در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن بود و پیشبینی می‌شود در سال جاری یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.

 

وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم و استان‌های مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با ۳۱ درصد، مرکزی ۱۲، یزد ۹، سمنان ۸، خراسان رضوی ۷، اصفهان ۵، لرستان ۵، خراسان جنوبی ۴، قم ۳، مازندران ۲ و سایر استان‌ها را ۱۴ درصد بیان کرد.

 

برومندی، میزان صادرات این محصول در سال‌های ۹۹، ۴۰۰ و ۴۰۱ را به ترتیب 11 هزار و 917 تن، 17 هزار و 785 تن و ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز ۳۶ هزار و 949 تن انار به ارزش بیش از  ۱۷ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

 

به گفته وی، ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 186551
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید